پشتیبانی
021-88450805

Search
Close this search box.

بودجه خزش چیست و چگونه آن را بهینه کنیم؟

بودجه خزش چیست؟+ نحوه افزایش و بهینه سازی بودجه خزش

یکی از دغدغه های سئو کاران و کسانی که می‌خواهند سایت خود را بهینه سازی کنند این است که صفحات آنها هرچه سریع‌تر توسط گوگل دیده شود. اما بعضی وقت ها پس از مدتی صفحات هنوز توسط گوگل دیده نشده اند. یکی از دلایل این اتفاق تمام شدن بودجه خزش سایت است. موتور های جست و جو برای بررسی محتوا سایت ها از یک سری ربات کمک می‌گیرد که به این ربات ها (عنکبوت های گوگل)، خزنده(crawler) و… می‌گویند. در این مقاله به شما خواهیم گفت که بودجه خزش چیست و چه کاری برای افزایش و بهینه سازی بودجه خزش انجام دهید.

بودجه خزش چیست؟

بودجه خزش، تعداد صفحاتی است که ربات های گوگل در یک بازه زمانی مشخص ایندکس می‌کنند.(صفحات را می‌بینند) درواقع خزش، میزان توجهی است که خزنده های گوگل به سایت شما دارد و هرچه توجه بیشتر باشد تعداد بیشتری از صفحات شما ایندکس می‌‍‌‌‌شود. برای اینکه ربات ها به سایت ها سربزند و آنها را ایندکس کند گوگل یک تعادل ایجاد می‌کند که برای این تعادل از بودجه خزش استفاده می‌کند.

بودجه خزش سایت چگونه تعیین می‌شود؟

برای مشخص کردن بودجه خزش، گوگل به نکاتی توجه می‌کند که در ادامه به آن می‌پردازیم.       

منابع هاست: زمانی که خزنده به سایت سر می‌زند به طور دائم برای سرور هاست شما درخواست ارسال می‌کند و بر اساس پاسخی که از سرور می‌گیرد محدودیت کراول را زیاد یا کم می‌کند اگر هاست شما به اندازه کافی قوی نباشد و تعداد درخواست ها زیاد شود بودجه خزش سایت شما کم می‌شود تا سایت شما از دسترس خارج نشود.

میزان فعالیت در سایت: مورد بعدی که گوگل برای مشخص کردن بودجه کراول سایت به آن توجه می‌کند میزان فعالیت درسایت است. هرسایت با فعالیت های بیشتر می‌تواند درخواست خزش بیشتر داشته باشد. زمانی که ربات های خزش تلاش های یک سایت را برای بهتر شدن ببیند به عنوان جایزه بودجه خزش بیشتری به آن سایت اختصاص می‌‌دهد. درواقع گوگل با توجه به فعالیت های سایت می‌فهمد که آن سایت لایق چه مقدار بودجه است. گوگل با توجه به میزان فعایت، بروزرسانی محتوا، برسی لینک های خارجی و داخلی میزان بودجه برای یک سایت را تعیین می‌کند.

بودجه خزش

چرا باید به Crawl Budget اهمیت بدهیم؟

موتورهای جست و جو منابع محدودی دارند و به همین دلیل باید توجه خود را روی تمام صفحات همه سایت ها تقسیم کند. شما می‌خواهید صفحاتی را که بروزرسانی می‌کنید یا صفحاتی که به سایتتان اضافه می‌کنید در کوتاه‌ترین زمان توسط گوگل ایندکس شود زیرا خرنده های وب هرچه سریع تر محتوا شما را ایندکس کنند زود تر می‌توانید از امتیاز آن‌ها بهره مند شوید. اما اگر نرخ بودجه خزیدن‌تان را هدر بدهید موتور های جست و جو صفحات شما را ایندکس نمی‌کنند و اگر صفحه ای توسط گوگل ایندکس نشود آن صفحه اصلا وجود نخواهد داشت و کاربران قادر به مشاهده آن نخواهند بود.

همانطور که گفتیم بودجه خزش روی سئو سایت و میزان بازدید آن تاثیر دارد. اگر بودجه سایت را هدر بدهید عملکرد کراوال کردن پایین می‌آید یعنی صفحاتی ایندکس می‌شوند که ارزش چندانی ندارند و زمانی که انتظار کراول کردن محتوا ارزشمندتان را داشته باشید بودجه سایتتان تمام شده است. توجه نکردن به بودجه خزش باعث مشکلاتی در بهینه سازی می‌شود که در ادامه برای شما خواهیم گفت.

دزدی محتوا:

وقتی بودجه سایت شما کم باشد گوگل به طور منظم محتوا شما را ایندکس نمی‌کند. در فاصله انتشار محتوا و ایندکس شدن ممکن است افراد سود جو محتوا شما را کپی کنند و در سایت خود که بودجه بیشتری دارد بگذارند که با این کار گوگل محتوا آنان را زودتر ایندکس می‌کند و محتوا شما از نظر گوگل کپی محسوب می‌شود.

جذب بازدید بیشتر:

زمانی که بودجه سایت شما زیاد باشد و گوگل سریع سایت شما را ایندکس کند باعث می‌شود بازدیدکنندگان زیادی به سمت سایت شما هدایت شوند. که با این کار می‌توانید رتبه یک گوگل را به خود اختصاص دهید و تاثیر مثبتی در بهینه سازی سایت شما خواهد داشت. اگر برعکس این موضوع باشد و گوگل محتوا شما را دیر ایندکس کند از رقبای خود عقب می‌مانید.

روش های افزایش و بهینه سازی بودجه خزش:

بهینه سازی بودجه خزش یعنی هیچ کراوالی را از دست دهیم. حال در ادامه می‌خواهیم به برسی نکاتی برای افزایش و بهینه سازی بودجه بپردازیم.

عدم استفاده از محتوا تکراری:

به صفحاتی که محتوا های کاملا مشابه و یکسان داشته باشند محتوا تکراری می‌گویند. برای مثال صفحات کپی شده، محتوای کپی شده، از این دسته محتوا ها هستند. برای اینکه ربات ها وقتشان را صرف خزیدن در صفحات تکراری نکنند و بوجه خزش شما را هدر ندهند باید از ایجاد محتوا های تکراری جلوگیری کنید.

 

محتوا با کیفیت:

تولید محتوا درست و اصولی یکی از کارهای مهم برای توسعه و بهینه سازی صفحات وب است. صفحاتی را که محتوای کم ارزشی دارند برای موتور های جست و جو جذاب نیستند. پس تا جای امکان آنها را در سایت قرار ندهید یا اگر هم قرار می‌دهید در دسترس گوگل نباشد.

افزایش سرعت سایت:

سرعت سایت یکی از موضوعاتی است که تاثیر زیادی روی بودجه خزش سایتتان دارد. افزایش سرعت سایت باعث می‌شود خزنده های گوگل زمان کمتری را برای برسی صفحات صرف کنند.

علاوه بر این کندی سایت برای موتور های جست و جو نشانه این است که سایت شما از پس درخواست های کاربران بر نمی‌‌آید و بودجه خزش شمارا کم در نظر می‌گیرند.

برطرف کردن URL های اشتباه در سایت مپ:

نقشه سایت شما مهم ترین کوکی دسترسی به سایت شما برای ربات های گوگل است. اگر نقشه سایت شما پر از صفحات شکسته (Broken) یا ریدایرکت (Redirect) باشد ربات ها گوگل اشتباه آنها را کراول می‌کنند و باعث کم شدن بودجه خزش می‌شود.

تعداد زیادی صفحات غیرقابل ایندکس:

درسایت وجود صفحات غیر قابل ایندکس طبیعی است اما نباید تعداد این صفحات افزایش پیدا کند. با افزایش این صفحات شما موتور های جست و جو را سرگرم خزش می‌کنید که این کار می‌تواند کراول باجت شمارا ازبین ببرد. برخی از صفحات غیر قابل ایندکس:

صفحاتی که پیدا نمی‌شوند.

صفحاتی که با خطای سرور مواجه می‌شوند.

صفحاتی که دارای دستورالعمل no index هستند.

جمع بندی

اگر میزان بودجه خزش سایت شما کافی نباشد با مشکل ایندکس نشدن محتوا روبه رو خواهید شد. اما اگر تمامی موارد گفته شده را رعایت کنید گوگل متوجه خواهد شد که سایت شما ارزش بیشتری برای کراول کردن و ایندکس شدن دارد. اگر درمورد بودجه خزش سوالی در ذهنتان به وجود آمد در قسمت دیدگاه با ما درمیان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

فهرست